fbpx

Tippek a jó fotók elkészítéséhez!

Jó tippek, hogyan tudsz profi képet csinálni kutyusodról, macskádról, vagy bármely kedvenc kisállatodról!

Igen, Te is tudsz vérprofi fényképet készíteni kedvencedről! Fogadd meg tanácsainkat, küldd be a fotót és mi mindent megteszünk azért, hogy egy igazi, királyi fotósként arasd le a dicsőséget!

A legeslegfontosabb a kép minősége és mérete! Ne tölts fel életlen képet, ne tölts fel kisméretű képet!. Az 1 MB-nál kisebb kép egészen biztosan nem használható. Kérj tanácsot, ha bizonytalan vagy,
illetve tölts fel képet az objektivfotostudio@gmail.com e-mail címre, ha kételkedsz a kép minőségében! Segítünk!

Ha ketten vállalkoztok erre a feladatra, akkor a következő tippet javasoljuk:

Egyikőtök felveszi a kedvencet és a vállára teszi a fejét úgy, hogy hátrafele jól lásson. Te pedig a fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal nyugodtan ráállítod az élességet, és az utolsó pillanatban hívó hangot adsz ki. És máris exponálsz. Legjobb, ha mindezt egy üveges ajtó vagy ablak előtt csináljátok, ahol az állat a világosság felé néz, tehát ráesik a fény. Vigyázz, az állat fülei teljesen benne legyenek a képben!

Lehetőleg 1 méteren belül légy, hogy jól kitöltse a képet a fej, de éles is legyen. Mindenképpen többször próbálkozz, hiszen az eredmény egy gyorsan mozgolódó állatnál nagyon változó. Tehát nem egyszerű feladat ez. Mi gyakorló és sok tapasztalattal rendelkező fényképészek vagyunk, de mi is nagyon örülünk egy-egy jó felvételnek. Mi is több felvételt készítünk, mindig van esély jobb felvétel elkészítésére!

Mit tegyél, ha egyedül vagy?

A jó felvétel titka a jó szög. Lehetőleg az ő és a te szemmagasságod megegyezzen. Ne fotózd nagyon felülről és ne fotózd túl alulról sem. Két változatot javaslunk: Leguggolsz vele szemben és jutalomfalat reményét sejteted fel kis barátodnak. Közben felvételeket készítesz. A másik, hogy felteszed őt egy magasabb helyre. Akár a teraszra, székre, asztalra te pedig lent megpróbálsz szemmagasságba kerülni.

Rengeteg állatfelvételt láttunk már, és bizony vegyes eredménnyel. A tulajdonosok viszont elfogultak. Ezért is nézzük át alaposan a nekünk küldött képeket. A tökéletes eredményhez tökéletes kép kell.

Meg tudod csinálni!